
Sınır komşumuz Yunanistan’a bir seyahat gerçekleştirmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, bu konuda özellikle vize detaylarını oldukça merak etmektedir. Vatandaşlarımız içerisinde Umuma Mahsus pasaport hamili olan kişiler, 180 gün içerisinde 90 günü aşmayacak kısa süreli seyahatleri için Schengen vizesine tabi tutulmaktadır.
Ancak bu 180 gün içerisinde 90 güne kadar olan kısa süreli seyahatler için, Diplomatik, Hususi ve Hizmet pasaport hamili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, vizeden muaf olarak vizesiz bir şekilde seyahat gerçekleştirebilmektedir.
Schengen üye ülkelerinden biri olduğu için Yunanistan’a gerçekleştirilecek olan kısa süreli seyahatler için Umuma Mahsus pasaport hamili vatandaşlarımız vize almak zorundadır. Ancak bir de 90 günden uzun süreli seyahatler için D Tipi Ulusal Yunanistan vizesi bulunmaktadır.
Uzun süreli seyahatler için, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarımız içerisinde sahip oldukları pasaport türü fark etmeksizin herkes vizeye tabi tutulmakta ve bu ulusal vizeyi almadan seyahat edememektedir.
Yunanistan Vize Başvurusu Nereye Yapılır?
Yunanistan vizesi için başvuruda bulunmak isteyen kişiler, bu başvurularını nereye yapmaları gerektiğini öğrenmek adına Yunanistan vize başvurusu nereye yapılır? Sorusuna yanıt aramaktadır. Yunanistan vize başvurusu için başvurulması gereken birimler kişilerin başvurmak istedikleri vize çeşidine göre farklılık göstermektedir.
Bu hususta, Schengen vizesine başvurmak isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, bu başvurularını Yunanistan diplomatik temsilcilikleri yerine Yunanistan Büyükelçiliği tarafından ülkemizin çeşitli bölgelerinde yetkilendirilmiş olan vize başvuru merkezleri aracılığıyla gerçekleştirebilmektedir.
Yunanistan D Tipi Ulusal Vize başvurunda bulunmak isteyen kişilerin başvurmaları gereken yetkili birim ise doğrudan Yunanistan Büyükelçiliği veya Yunanistan Konsolosluklarıdır.
Yunanistan Schengen Vize Başvurusu
Yunanistan Schengen vizesi, turistik, ticari, kültürel, ziyaret, sportif ve eğitim gibi seyahat amaçları için geçerli olan ve 180 gün içerisinde 90 güne kadar Yunanistan’da bulunma şansı veren bir belgedir. Bu vizeye başvurmak ve Schengen vizesine sahip olmak isteyen kişiler, bunun için gerekli başvuru adımlarını gerçekleştirmelidir.
Umuma Mahsus pasaport hamillerinden talep edilen Yunanistan Schengen vizesi için kişiler seyahat amaçları için uygun vize türünü seçmelidir. Daha sonra bu vize türü için resmi web sitesi üzerinden eksiksiz ve doğru bir şekilde online Yunanistan vize başvuru formunu doldurmalıdır.
Bu form sisteme yüklendikten ve bir adet çıktısı alındıktan sonra ise kişilerin resmi web sitesi üzerinden bu sefer vize başvuruları için başvurmaları gereken yetkili birimden online randevu almaları gerekmektedir.
Yunanistan Schengen vize başvurusu için alınan randevu günü ve saatine kadar da en önemli adımlardan biri olan gerekli evrakların hazırlanması gerekmektedir. Ama önce bu evrakların net bir şekilde liste halinde öğrenilmesi ve ardından randevu gününe kadar güncel, doğru ve eksiksiz bir şekilde talep edildiği gibi hazırlanması gerekmektedir.
Randevu gününe gelmeden önce son olarak, kişilerin Yunanistan Konsolosluğu tarafından kendilerinden talep edilen vize harç ücretini de ödemesi gerekmektedir. Ardından randevu gününde gerekli tüm evrakların ibraz edilmesinin ardından sıra parmak izi taraması işlemine gelmektedir.
Geçerli bir parmak izi olmaması halinde parmak izi taraması işlemini gerçekleştiren kişiler, artık resmi olarak Yunanistan vize başvurusu yapmış olmakta ve artık başvurularının değerlendirilmesi ve sonuçlanmasını beklemeye başlamaktadır.
Yunanistan Vize Randevusu
Resmi web sitesi üzerinden online başvuru formunun doldurulmasının ardından, vize türüne göre başvuru yapılması gereken yetkili birim için Yunanistan vize randevusu alınması gerekmektedir. Resmi web sitesinde yer alan online randevu sistemi ile uygun bir gün ve saate alınan randevunun ardından kişiler, bu güne kadar gerekli tüm başvuru adımlarını tamamlamalıdır.
Randevular için kişilerin bu randevuda bulunma zorunluluğu parmak izi taramasına sahip olup olmamalarına bağlıdır. Son 5 yıl içerisinde herhangi bir Schengen vizesi için parmak izi taraması yaptırmış kişiler, bu randevuda bizzat bulunmadan vekalet ile başvurularını gerçekleştirebilmektedir.
Daha önce parmak izi taraması yaptırmamış veya 5 yılı geçirmiş kişilerin parmak izi taraması yaptırması zorunludur. Bu işlem yapılmadan vize başvurusu kabul edilmeyeceği için de bu kişilerin bizzat randevuda bulunması gerekmektedir.
Uluslararası Vize olarak, vize danışmanlık hizmetlerimiz ile bizleri tercih eden tüm müşterilerimizi memnun etmeye devam ediyoruz. Firmamız, bünyesinde bulundurduğu uzman ekip ve profesyonel hizmet anlayışı sayesinde, sizlerin vize sürecini kusursuz bir şekilde yürüterek, vize başvurusu sürecinde ihtiyaç duyduğunuz tüm hizmetleri sizler için en iyi şekilde gerçekleştirmektedir.
Firmamız ile iletişime geçerek siz de zorlu vize sürecinizi en kolay ve en hızlı sürede tamamlayabilir, oldukça rahat bir süreç geçirerek tüm zorluklardan kurtulabilirsiniz. Vize danışmanlık hizmetleri için Uluslararası Vize firmamızı tercih ederek, en uygun fiyatlı hizmetlerimizden hemen yararlanabilirsiniz.
Yunanistan Vize Evrakları
Yunanistan vizesi için başvuru sürecinde Yunanistan Konsolosluğu tarafından kişilerden çeşitli vize evrakları talep edilmektedir. Yunanistan vize evrakları, başvuran kişinin meslek durumuna ve başvurulan vize türüne göre belirlenirken, kişilerin kendileri için gerekli olan evrak listesini öğrenerek bu evrakları talep edildiği şekilde ve sırayla hazırlamaya başlaması ve mutlaka bu evrakların eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamlanması gerekmektedir.
Yunanistan vize evrakları arasında şunlar yer almaktadır;
- Arka fonu beyaz, 3,5×4,5 cm ölçülerinde, en geç son 3 ay içerisinde çekilmiş, başka Schengen vizesi için kullanılmamış 2 adet biyometrik fotoğraf
- 000 Euro teminatlı seyahat sağlık sigortası
- Eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurulması gereken Yunanistan vize başvuru formu
- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
- Kişilerin maddi durumunu belirten kira geliri, ev tapusu, araç ruhsatı gibi ek gelir belgeleri
- En az 2 sayfası boş, seyahat dönüşü en az 3 ay daha geçerliliği bulunan, 10 yıldan eski olmayan pasaport aslı
- Varsa eski pasaportlar
- Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği
- Yunanistan seyahati için içerisinde minimum 5.000 TL mevcut bakiye ve banka hesabının ilgili bankadan ıslak imzalı ve kaşeli olarak alınmış güncel banka hesap dökümü
- Seyahat ve konaklama rezervasyon belgeleri
- Şirket sahiplerinden ek olarak; SGK/BAĞ-KUR 4B detaylı hizmet dökümü, Ticaret sicil gazetesi, orijinal faaliyet belgesi, vergi levhası ve imza sirküleri
- Şirket çalışanlarından; Faaliyet belgesi, vergi levhası ticaret sicil gazetesi ve imza sirküleri fotokopileri, SGK 4A detaylı hizmet dökümü, SGK işe giriş bildirgesi, maaş bordroları (son 3 ay) ve Şirket yetkilisi tarafından şirket yazısı
- 18 yaşından küçük başvuru sahiplerinden: Muvaffakatname
- Öğrencilerden; Öğrenci belgesi
Yunanistan Vize Ücretleri
Yunanistan vize ücreti, Yunanistan vize başvurusu yapacak olan kişilerin en çok merak ettiği konulardan biri olurken, Yunanistan vizesi için kişilerin vize harç ücreti ve hizmet bedeli ödemesi gerekmektedir.
Yunanistan vize ücretleri, vize reddi halinde kişilere geri iade edilmezken, bu ücretlerin randevu gününe kadar ödenmesi gerekmektedir. Yunanistan Konsolosluğu tarafından belirlenen ve çeşitli zamanlarda değişebilen vize harç ücretleri, kişilerin başvuracağı vize türüne ve yaşlarına göre değişiklik gösterirken, bu ücretler güncel olarak şöyledir;
- Schengen Vizesi İçin Vize Harç Ücreti: 60 Euro
- Ulusal Vize İçin Vize Harç Ücreti: Fiyat Alınız.
- Hizmet Bedeli: 20 Euro
Bunun yanı sıra, en uygun fiyatlı ve en kaliteli vize danışmanlık firmasını arıyorsanız, Uluslararası Vize’yi güvenle tercih edebilirsiniz. En uygun fiyatlı hizmetlerimizle kusursuz bir vize süreci geçirebilirsiniz.