Bangladeş ülkesine seyahat etmek isteyen kişilerin çıkarması gereken zorunlu bir evraktır. Ülkemizden yurt dışına farklı sebepleriyle seyahat edilmektedir. Bu ülkelerden bir tanesi de Bangladeş ülkesidir. Bangladeş ülkesine seyahat etmek isteyen kişilerin vize çıkarması zorunludur. Vize işlemleri seyahat edilecek olan ülkeden alınan bir izin belgesidir. Aynı zamanda seyahat edecek olan kişinin bu ülkeye gerçekleştireceği seyahatin yasal olduğu anlamına gelmektedir. Bangladeş ülkesinde siyasi olarak tanındığını göstergesidir.

Bangladeş ülkesine vize çıkarmak isteyen kişilerin takip etmesi gereken yasal bir süreç bulunmaktadır. Seyahat edecek olan kişi bu yasal süreci sağlıklı yürütmesi gerekmektedir. Bu durumda kişinin yaşayabileceği herhangi bir sıkıntının önüne geçebilmek için konsoloslar konsolosluklar direkt olarak vize başvuru kabul etmemektedir. Seyahat edecek olan kişi konsolosluklar tarafından belirlenen vize başvuru merkezleri aracılığıyla vize başvurusunda bulunabilir. Vize başvuru merkezleri konsolosluklar tarafından belirlenmiş olan firmalardır.

Vize başvuru merkezlerinin sayıca çok fazla olması seyahat edecek olan kişinin işini zorlaştırma da daha öncesinde bu vize başvuru merkezi ile alakalı olarak vize çıkaracak olan kişilerin Sayısına bakarak karar verilebilir. Aynı zamanda internet üzerinden yapılan yorumları da inceleyebilir. Bangladeş ülkesi için vize başvuru merkezlerinden biri olan uluslararası vize firması süreci sizin için en başından en sonuna kadar sizlik içerisinde yürütecektir.

Bangladeş vize başvuru merkezleri seyahat edecek olan kişinin aracı olan kurumlardır. Seyahat edecek olan kişinin konsolosluk vize başvurusunu onaylayıp ya da reddedecektir. Burada Bangladeş vize başvuru merkezinin önemli kısmı seyahat edecek olan kişinin işini hızlandırması ve olumlu olarak sonuçlanmasına fayda sağlayacak olmasıdır.

 Bangladeş Vize Randevusu

Bangladeş vize randevusu bu ülkeye seyahat etmek isteyen kişilerin alması gereken bir randevu dur Bangladeş vize randevusu için seyahat edecek olan kişinin vize başvuru merkezine karar vermesi gerekmektedir. Vize başvuru merkezine karar verdikten sonra internet sitesine girerek sol üst köşede online işlemler kanalı aracılığıyla vize başvurusunda bulunabilir.

Bangladeş online işlemler menüsüne girdikten sonra seyahat edecek olan kişinin karşısında Bangladeş vize başvuru formu çıkacaktır. Bu vize başvuru formunun eksiksiz ve tam olarak doldurulması gerekmektedir. Seyahat edecek olan kişinin doldurmuş olduğu bu form sayesinde seyahat edecek olan kişinin vize ücreti vize evrakları ve vize türü belirlenecektir. Aynı zamanda seyahat edecek olan kişinin bu ülkeye seyahat için yasal hiçbir engelin olmadığına da bakılacaktır.

Bangladeş vize başvuru formu doldurulduktan sonra seyahat edecek olan kişi kendisi için uygun gün ve saatte randevu oluşturabilir. Seyahat edecek olan kişi bu süreçten sonra vize başvuru merkezinin istemiş olduğu evrakları hazır etmesi gerekmektedir. Hazır edilecek olan evrakların randevu günü ve saatine kadar hazırlanması sürecin daha hızlı ilerlemesi oldukça fayda sağlayacaktır. Bangladeş ülkesine daha öncesinde vize çıkarmış olan kişilerin evraklarını posta yolu ile de ulaştırması mümkündür. Ama daha öncesinde bu ülkeye seyahat etmemiş olan bir kişinin ya da farklı bir ülkeye seyahat etmiş olsa dahi evraklarını elden teslim etmesi gerekmektedir. Burada önemli olan konu sistem üzerinde kişinin 10 parmak izinin olup olmamasıyla alakalıdır.

 Bangladeş Vize Ücretleri

 Bangladeş vize ücretlerini etki eden birden fazla etmen bulunmaktadır. Bir liste ücreti veremeyeceğimiz için seyahat edecek olan kişinin vize başvuru merkeziyle iletişime geçmesi gerekmektedir. Vize başvuru merkezlerinin seyahat edecek olan kişi için sisteme belirli evrakları girerek kişinin ödemesi gereken tutarı belirleyecektir. Bu anlamda sağlıklı bir iletişim kurarak vize başvuru merkezinden vize harç ücretini öğrenip ödemeniz gerekmektedir. Bangladeş vize harç ücretlerini etki eden etmenler

  • Seyahat edecek olan kişinin 18 yaşının altında ve üstünde olması durumu vize harç ücretini etki edecektir.
  • Seyahat edecek olan kişinin Bangladeş Ülkesine tek giriş çıkış işlemi mi yoksa birden fazla giriş çıkış işlemi yapacağı da vize harç ücretinin etki edecektir.
  • Vize harç ücretinin etki eden en önemli etmen ise kişinin sahip olduğu vize türünden kaynaklanmaktadır. Seyahat edecek olan kişi bir öğrenci ise farklı bir vize harç ücreti ticari amaçla bu ülkeye gidiyorsa farklı bir vize harç ücreti ödeyecektir.
  • Seyahat edecek olan kişinin bu ülkeye gerçekleştireceği seyahatin kısa süreli mi yoksa uzun süreli mi gerçekleştireceği de vize harç ücretinin etki edecektir.

Bangladeş Vize Başvuru Evrakları

Bangladeş vize başvuru evrakları seyahat edecek olan kişiden istenen evraklarda. Bu evraklar konsolosluklar tarafından istenmektedir. Seyahat edecek olan kişi bunları vize başvuru merkezine teslim edecektir vize başvuru merkezi ise konsolosluk binasına teslim edecektir. Bangladeş vize başvuru evrakları

  • Seyahat edecek olan kişinin ilk olarak çıkarması bel gereken belge pasaport belgesidir. Pasaport ülkemizde nüfus müdürlükleri tarafından randevulu bir şekilde teslim edilmektedir.
  • Pasaport seyahat dönüş tarihinden sonra 2 ay daha geçerli olması gerekmektedir. Son 2 sayfasının boş olması gerekmektedir.
  • Seyahat edecek olan kişinin bu ülkeye gerçekleştireceği seyahatin mali olarak karşılayabildiği göstermesi gerekmektedir. Bu durum genellikle kişinin teminat göstermesiyle mümkün olmaktadır.
  • Seyahat edecek olan kişinin aktif olarak kullandığı banka hesabının son 3 aylık dönemine ihtiyaç duymaktadır. Bu ilgili banka tarafından imzalı ve kaşeli olarak alınması gerekmektedir.
  • Seyahat sağlık sigortasının yatırılması ve vize başvuru evrakları arasına eklenmesi gerekmektedir.
  • Vize harç ücretinin yatırılması ve başvuru evrakları arasına eklenmesi gerekmektedir.
  • Vize başvuru merkezinin komisyon ücretinin yatırılması ve vize başvuru evrakları arasına eklenmesi gerekmektedir.
  • Seyahat edecek olan kişiye ait olan vukuatlı nüfus kayıt örneği nüfus müdürlüklerinden alınabileceği gibi aynı zamanda devlet üzerinden çıktı olarak da alınabilir. Çıktı olarak alınacak evraklarda barkod olunması gerekmektedir.
  • Seyahat edecek olan kişinin son 6 ay içerisinde çekilmiş Biometrik fotoğraf
  • seyahat edecek olan kişinin kimlik ve kimlik fotokopisi

Yukarıdaki evraklar dışında ekstra olarak da evrak işlenebilecektir. Vize başvuru merkezinin ekstra istenen evraklar ile alakalı olarak sizinle iletişime geçecektir. Genellikle istenen ekstra evraklar kişinin vize türünden kaynaklanmaktadır. Seyahat edecek olan kişi bir öğrenci ise öğrenci belgesi ve sponsor mektubu istenecektir. Bunun gibi farklı evrakları ile alakalı olarak vize başvuru merkezini size yardımcı olacaktır.

Bangladeş Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Bangladeş vizesi kaç günde çıkacağı seyahat edecek olan kişi ile de alakalı olan bir durumdur. Seyahat edecek olan kişinin başvuru evraklarını en kısa sürede vize başvuru merkezine teslim etmesi gerekmektedir. Vize başvuru merkezleri teslim edilen evrakları 3 iş günü içerisinde konsolosluk binasında teslim edecektir.

Bangladeş vizesi için karar verecek olan merci konsolosluk binasıdır. Konsolosluk vize başvuru sonuçlarını 15 gün içerisinde sonuçlandırılmaktadır. Konsoloslukların hafta sonu ve resmi tatillerde çalışmaması sebebiyle seyahat edecek olan kişinin seyahat süresinde zamanda bir sıkıntı yaşamaması adına süreci erken başlatması gerekmektedir. Seyahat edecek olan kişinin ortalama bir ay öncesinden süreci başlatması gerekmektedir. Konsolosluk vize başvurusunu oynayabileceği gibi aynı zamanda reddedebilir. Reddetmesi durumunda ise kararını gerekçeli olarak açıklaması gerekmektedir.